Vakantiehuis Hongarije

Bent u op zoek naar een vakantiehuis Hongarije, dan heeft u erg veel keuze. Hongarije is de laatste jaren erg populair aan het worden onder Nederlandse toeristen.

Vakantiehuisjes bij het Balatonmeer in Hongarije.

Naast de prachtige hoofdstad Boedapest, vindt u door heel het land prachtige oude dorpjes en kastelen. Ook de natuurliefhebber kan terecht in Hongarije. Het landschap van Hongarije wordt gekenmerkt door prachtige laagvlaktes en hoge bergen in het noorden.

Daarnaast vindt u in Hongarije het op één na grootste meer van Europa. Het Balatonmeer in het westen van het land is een zeer populaire bestemming voor toeristen uit binnen- en buitenland. Omdat het water aan de zuidzijde van het meer erg ondiep is, kunnen ook gezinnen met jonge kinderen genieten van het mooie meer.

Vakantiehuis Hongarije Balatonmeer

Verreweg de meeste vakantiehuisjes in Hongarije liggen rond het Balatonmeer. Dit prachtige meer ligt midden in het wijngebied van Hongarije en is perfect voor zowel natuur- als cultuurliefhebbers. Voor jongeren is een vakantiehuisje Hongarije in de buurt van Siofok een goed keuze. Hier worden ieder jaar festivals en optredens van bekende artiesten georganiseerd. Rond het Balatonmeer kan worden gewandeld en gefietst in de mooie natuur. Daarnaast zijn de vele historische dorpjes in de omgeving ook een absolute aanrader.

Rond het Balatonmeer vindt u vakantieshuisjes Hongarije in alle kwaliteit- en prijsklassen. De goedkoopste huisjes kosten enkele honderden euro’s voor een week in het hoogseizoen. Voor luxere villa’s rond het Balatonmeer betaalt u al tussen de € 1000,- en € 4000,- per week. Het is belangrijk om op tijd te boeken, omdat het Balatonmeer een erg populaire bestemming is voor toeristen uit heel Europa.

Vakantiehuis Hongarije Zuid-Transdanubië

Na het Balatonmeer is Zuid-Transdanubië in het zuidwesten van het land een zeer populaire bestemming. Ook hier heeft u de keuze uit honderden prachtig gelegen vakantiehuisjes. De regio staat vooral bekend om de bossen en warmwaterbronnen. Vooral natuurliefhebbers zullen zich thuis voelen in het zeer diverse Zuid-Transdanubië. De natuur varieert van beboste vlaktes tot bergen. In het uiterste noorden van het gebied ligt het Balatonmeer.

Een vakantiehuis Hongarije in Zuid-Transdanubië is over het algemeen aanzienlijk goedkoper dan vakantiehuisjes rond het Balatonmeer. U kunt tijdens het hoogseizoen al een week een vakantiehuisje huren in Zuid-Transdanubië voor € 200 tot € 350. Hiermee is het gebied uitermate geschikt voor toeristen die op een budgetvakantie willen.
Vakantiehuis Hongarije Borsod-Abaúj-Zemplén

Een derde populaire bestemming binnen Hongarije is Borsod-Abaúj-Zemplén in het noordoosten van Hongarije. Waar de natuur in het westen van het land al divers is, zien we de allergrootste verschillen in Borsod-Abaúj-Zemplén.

Het gebied ligt op de grens van de bergen in het uiterste noorden bij de grens van Slowakije en de Hongaarse laagvlaktes meer zuidelijk. De temperaturen in het gebied zijn over het algemeen lager dan in de rest van het land en er valt ook iets meer regen. De prijs van een vakantiehuis Hongarije in dit gebied is vergelijkbaar met die van huisjes bij het Balatonmeer.

Voor ongeveer € 1000,- kunt u in het hoogseizoen een week lang een vakantiehuisje huren. Het gebied is vooral populair bij natuur- en wijnliefhebbers. Ook hier zijn er echter veel culturele uitstapjes mogelijk. In de regio vindt u onder andere pittoreske dorpjes en oude kasteelruïnes.