Een verblijf op een camping Balatonmeer is een goede keuze voor een ontspannen en mooie vakantie in Hongarije. Het langgerekte Balatonmeer ligt in het westen van Hongarije en is het op één na grootste meer van Europa. Om deze reden wordt het meer ook wel de ‘Hongaarse Zee’ genoemd. Het Balatonmeer is een populaire bestemming voor zowel binnenlandse als buitenlandse toeristen. Er zijn erg veel campings Balatonmeer in verschillende kwaliteit- en prijsklassen.

In de zomer is het weer bij het Balatonmeer erg goed. Door de vele zonuren is het water van het meer meestal erg aangenaam. De omgeving van het Balatonmeer is erg mooi en geschikt voor dagtripjes. De noordzijde van het Balatonmeer wordt gekenmerkt door de vele wijnvelden die liggen op de helling van gedoofde vulkanen. De zuidkant van het meer is vooral populair bij gezinnen met jonge kinderen. Het water aan de zuidkant van het meer is erg ondiep, wat het zeer geschikt maakt voor jonge kinderen.

Verblijf camping Balatonmeer

Voor een verblijf aan het meer kunt u kiezen tussen een camping Balatonmeer aan de noord- of zuidzijde. De noordzijde van het meer heeft iets meer keuze dan de zuidzijde. Alle campings rond het Balatonmeer staan goed bekend. Basisvoorzieningen zijn van goede kwaliteit op alle campings. De gemiddelde prijzen van de campings aan het Balatonmeer liggen erg laag. Gemiddeld betaalt u voor een tentplaats nog geen € 5,- per persoon per nacht plus en voor het perceel zelf ongeveer € 6,- per nacht. De prijs stijgt wanneer u een groter perceel wilt of ook een eigen stroompunt wilt. De meeste campings Balatonmeer beschikken daarnaast over WiFi. Vaak moet hier nog wel voor worden betaald. De prijs voor WiFi ligt meestal nog relatief hoog in vergelijking met de prijzen van tentplaatsen.

Naast tentplaatsen, kunt u bij de meeste campings Balatonmeer ook bungalows huren. De prijzen voor een bungalow op een camping aan het Balatonmeer liggen rond de € 60,- per nacht. Voor een meerprijs is het meestal ook toegestaan om een hond mee te nemen. Tenslotte biedt iedere camping ook caravanplaatsen aan. De perceelprijs voor een caravanplaats is bij de meeste campings Balatonmeer ongeveer het dubbele van een tentplaats.

Bovenop de verblijfkosten komt nog de toeristenbelasting. Deze bedraagt € 1,50 per persoon per nacht. Kinderen tot 18 jaar hoeven geen toeristenbelasting te betalen.

Omgeving camping Balatonmeer

Bij de keuze voor een camping Balatonmeer is het verstandig te letten op de ligging aan het meer. Zo zijn er rustige campings die ideaal zijn voor de natuurliefhebber en jonge gezinnen. Een voorbeeld van een mooie rustige camping is Balatontourist Camping & Bungalows Vadvirág. Voor jongeren is bijvoorbeeld camping Ifjúság een goede optie. De camping ligt dichtbij het stadje Siofok, dat in de zomer het centrum is van veel activiteiten. Regelmatig treden grote DJs in het plaatsje op. Ook zijn er concerten, festivals en sportevenementen.

De natuur rond het Balatonmeer is veelzijdig en zeker de moeite waard. Ook de vele dorpjes zijn geschikt voor een gezellig uitstapje. Wijnliefhebbers kunnen één van de lokaalgeproduceerde wijnen proeven.