Vakantiepark-HongarijeUw vakantie vieren op een vakantiepark Hongarije staat garant voor ontspanning en plezier in een prachtige omgeving. Hongarije wint de laatste jaren aan populariteit als vakantiebestemming voor Nederlanders. De natuur in Hongarije is veelzijdig en bij uitstek geschikt voor een mooie wandeling of fietstocht. Beroemd is het langgerekte Balatonmeer in het westen van Hongarije. Dit meer, ook wel de Hongaarse Zee genoemd, is het grootste meer van Midden-Europa en het op één na grootste meer van Europa. Het Hongaarse landschap biedt zowel prachtige laagvlaktes, zoals de Grote Hongaarse Laagvlakte, als indrukwekkende bergen in het noorden van het land.

Vakantiepark Hongarije Balatonmeer

Verspreid door het hele land vindt u verschillende vakantieparken Hongarije. Hoewel de kwaliteit verschilt, hebben de meeste vakantieparken in het land een goede reputatie als het gaat om faciliteiten en service. Het land telt tien vakantieparken. Daarnaast kunt u op de meeste campings in het land ook bungalows huren. Vooral rond het Balatonmeer vindt u veel vakantieparken en campings. Het Balatonmeer is een prachtig lang meer dat in de zomer vrijwel altijd een aangename temperatuur heeft. De zuidzijde van het meer is ondiep, waardoor ook jonge gezinnen bij het meer terecht kunnen.

Een uitstekend vakantiepark Hongarije aan de zuidzijde van het Balatonmeer is vakantiepark Robiniapark. Dit park ligt dicht bij de oever van het meer en is van alle gemakken voorzien. Het vakantiepark Hongarije is een ideale uitvalsbasis om de prachtige natuur in de omgeving te verkennen.

Vakantiepark Hongarije noorden

Een ander populair vakantiepark Hongarije is vakantiepark Landal Residence Duna, vlakbij de grens van Slowakije. Het vakantiepark ligt slechts een uur rijden van het historische centrum van Boedapest af. De zeer diverse omgeving biedt voor zowel de cultuur- als natuurliefhebber mooie uitstapjes. In de omgeving van dit vakantiepark Hongarije kunt u diverse overblijfselen van Middeleeuwse kastelen vinden. Het park is daarnaast vlakbij het Tatameer gelegen, waar diverse watersporten beoefend kunnen worden.

Vakantiepark centraal Hongarije

In centraal Hongarije is vooral vakantiepark Vargesztes een erg populaire bestemming. Dit villapark beschikt over erg veel faciliteiten, waaronder een zwembad, restaurant, wellnesscenter en diverse sportfaciliteiten. Vanaf het vakantiepark Hongarije kunt u diverse wandeltochten starten door de prachtige natuur van centraal Hongarije. Het vakantiepark bevindt zich op slechts 70 kilometer van hoofdstad Boedapest. Een uitstapje naar het prachtige oude Boedapest is dan ook absoluut een aanrader.

Tarieven en faciliteiten vakantiepark Hongarije

De tarieven van de vakantieparken Hongarije verschillen sterk per park. Bij de beste vakantieparken betaalt u in het hoogseizoen tussen de € 250,- en € 400,- voor een weekend van drie overnachtingen. De prijzen liggen aanzienlijk lager wanneer u een bungalow huurt op een camping. De gemiddelde prijs voor een bungalow op een camping in Hongarije is ongeveer € 60,-.

De vakantieparken Hongarije zijn allemaal van alle gemakken voorzien. Veel vakantieparken beschikken over een speeltuin en zwembad en beschikken daarnaast draadloos internet. Let er wel op dat niet alle vakantieparken handdoeken leveren. Bij de budgetvakantieparken Hongarije dient u meestal zelf handdoeken mee te brengen.